De omgeving

De Kraanlei ligt pal in het centrum. Nummer 31 is het fraaie, gele gebouw, met de Parkiet op het gelijkvloers. Remco en Kristof zullen jou hartelijk ontvangen.

Aan de overkant van de geplaveide, autovrije straat passeert de Leie voor je neus. Deze plek maakt je vanzelf rustig. En toch zit je hier pal in het hart van Gent. Achter jou wacht het Patershol met zijn wirwar van smalle steegjes. Links langs de Leie kan je via de Dulle Griet naar de Vrijdagmarkt. Rechts om de hoek vind je het Gravensteen of kan je richting Korenmarkt stappen. Restaurants, bars, winkels en bezienswaardigheden liggen op enkele minuten wandelen, net als de vele parkeermogelijkheden.

graslei en bootjes

 

Veel parkeerplaats

Kraanlei 31 ligt in de voetgangerszone en kan je dus enkel te voet bereiken. Betalend parkeren kan overal in de buurt, zowel op straat als in één van de vele ondergrondse parkings, die we zeker voor lange parkeertijden aanraden: Sint-Michiels, Ramen, de Vrijdagmarkt ...

 

Mix je mobiliteit

Maak het je makkelijk met Park&Ride: gratis parkeren op een makkelijk bereikbaar terrein aan de rand van Gent en dan met de tram naar het centrum.

Met de trein naar Gent? Goed plan! Afstappen in het Sint-Pieters- of in het Dampoortstation en dan verder met tram of bus.

Tram- en bushaltes zijn er op wandelafstand van de Kraanlei: het dichtstbij liggen de haltes Gravensteen en Korenmarkt. Iets verderop heb je de Ottogracht (Sluizeken) en de Langesteenstraat.

Geniet van je trip!